Voor diegenen, die al wel bridgen, maar het gevoel hebben, dat ze hun spel kunnen verbeteren, start er dit najaar, bij voldoende deelname, een verbetercursus. Er wordt aandacht besteed aan speelfiguren, het uitkomen, het tegenspelen maar ook aan het bieden. Er wordt ingegaan op de leerwensen van de cursist. Ook is er aandacht voor de consequenties van het Vijfkaart Hoog systeem. Kosten 50 euro.Voor informatie, raadpleeg de contactpagina.

Je speelt al wedstrijden , maar hebt het gevoel dat er nog wat ontbreekt om echt te winnen. In deze cursus is aandacht voor:

- Partnership

- Competatief bieden

- Kaartwaardering

- Conventies

- Tegenspelen met uittellen van de hand van de leider

- Slembiedingen

- Verschil Paren en Viertallen

- Signalen

- Afspeeltrucs o.a. placing, dwang, dummy reversal, cross-ruf, troefcoup

Naast deze cursus is er ook de mogelijkheid om als paar bijles te krijgen, waarbij er speciale aandacht is voor je partnership, je systeemkaart, signalen, tegenspelen, samen bieden. De docent kan dan meegaan naar de wedstrijd, waar hij de vinger op de zere plek kan leggen. Praktijkmissers horen daar ook bij.

 

Voor groepen bestaat de mogelijkheid om een bridgeclinic te volgen. Dit is een eerste kennismaking met het bridgespel. In één dagdeel leert u spelenderwijs de eerste beginselen van het bridgespel. Bent u na afloop enthousiast, dan bestaat de mogelijkheid om de klavercursus te volgen. Kosten van de bridgeclinic zijn 100 euro. Voor informatie, raadpleeg de contactpagina.